Morbi imperdiet sed eros id mollis.

Vivamus convallis convallis interdum. Suspendisse porttitor faucibus dignissim. Ut risus felis, fringilla sit amet ligula vel, molestie dignissim leo. Morbi sed justo ornare, pulvinar erat nec, bibendum orci. In vel eros ut orci sollicitudin sollicitudin eget in lacus. Aliquam erat volutpat. Duis enim lectus, aliquam vitae luctus vel, vestibulum et augue.

Brannvern

 

Branninstruks

 

Brinken Terrasse Blokk A og B

 

Ved brannalarm:

 

  • Sjekk om det er røyk og/eller brann i din egen leilighet. Prøv å slokke/begrense et eventuelt branntilløp med husbrannslangen. Lukk alle dører og vinduer.

  • Alle må raskt forlate leilighetene (ikke bruk heis) og samles utenfor hovedinngangene nr 41 (blokk A) og nr 47 (blokk B).

  • Alarmen slås av på betjeningspanelene i nr 41 og nr 47 etter at årsak til alarmen er klarlagt og alle beboere er informert.

  • Alarmen er kun lokal og går ikke til Tromsø Brannvesen. Hvis det virkelig er brann, varsles brannvesenet snarest på telefon 110.

  • På betjeningspanelet må alarmsted sjekkes og sammenholdes med kart (O-plan) over varslerne. Sjekk også om slokkeanlegg er aktivert.

  • Hvis det er helt sikkert at det ikke er brann, slås alarmen av slik: 1. Åpne opp betjeningspanelet med å vri nøkkelen til betjeningsstilling «åpen». 2. Trykk på knappen «Avstill klokker». 3. Trykk deretter inn tilbakestillingsknappen «Tilbakestill» ved å holde inne knappen i 2 sekunder. 4. Lås betjeningspanelet ved å vri nøkkelen til betjeningsstilling «låst».

 

Forebygging av brann:

 

  • Vær forsiktig med å lage mat eller brenne levende lys hvis du er trett eller i et annet rom

  • Det skal ikke lagres gjenstander i gangene eller i garasjen (unntak: ett dekkskift), da dette vil hindre rømningsveiene ved eventuell mørklegging eller røyklegging, og det vil også kunne fremme en brannutvikling.

  • For at nødetatene (brann, politi, ambulanse) raskt skal kunne finne fram til rett leilighet ved utrykning, også i mørke og røyk, bør alle ha små og helst selvlysende adresselapper klistret på dørene sine (eksempel på tekst: Brinkvegen 41 H0301).

  • Gassflasker f.eks. til utegrill skal ikke oppbevares i kjellerbod/parkeringsplass, se

http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Farlige-stoffer/Anlegg/Anlegggass-privat/Gassanlegg-i-boligsameier/

 

Nyttig informasjon:


Vårt alarmsystem er levert av firmaet Honeywell Fire Safety, og vi har avtalenummer SK116384. Deres telefonnummer er 32 24 48 00/81544045, og de har lokale folk her i Tromsø.

Alarmsystemet i blokk A og blokk B er atskilt. Hvis alarmen utløses i garasjen, vil begge blokkene varsles. Brannalarmen er også koblet til heisene, til en brannvegg midt i garasjen, og til trykksettingsanlegg i Brinkvegen 41 og 47. Ved brannalarm går heisene til 1. etasje og sperres for bruk, branndøren i garasjen felles ut, og trykksettingsanlegget setter de to oppgangene under overtrykk for å hindre røyklegging.

Det er 4 leiligheter i Brinkvegen 41 som deler et gassanlegg der felles beholder er plassert utenfor inngangen med rør inne i blokka. Dette anlegget er strengt kontrollert og sertifisert.